FYLKETS BESTE BADEPLASSER

Fløyelsmyk sand og blankskurte svaberg. Vasse lenge eller ta sats og hoppe. Selv den tørreste landkrabbe bør la seg lokke ut i distriktets uendelige badeperler. For de ligger der alle og venter. Strender, holmer, svaberg, og skogstjern; de er klare for sommerens innrykk. Og havet, det glitrer, det skvulper, bølger og skinner.

Havsdønningene ruller opp mot sandstrendene i Ula. Man skulle tro motivet var fra en sydhavsøy. Men palmene og tropetemperaturen mangler. Dog går de skumhvite strendene illusjoner om drømmenes verden! Uberørt strand, ensomme kyster, evige dønninger, blått hav og himmel og bare du og jeg. Men sommerstid så blir virkeligheten brått noe annet her ute på Eftangkysten. Et yrende liv av solhungrende og badende nordmenn, tett i tett, så knapt er fremkommelig. Men det har jo også sin sjarm.


De er store, de er små og de er imponerende mange. Sommer betyr bading – men hvor? Vi deler noen av de lokale badehemmeligheter med deg. Hele skjærgården fra Svelvik i nord til Larvik i syd er proppfull av vidunderlige steder for de badeglade.

 

Fylkets beste badeplasser


SVELVIK


Tangen Fjordpark. Fin badeplass med gode muligheter for ballspill og solbading. Veldig god kvalitet på den finkornede sanden. Badeflåte og sandvolleyballbane. Et rikt antall søppeldunker.


Homannsberget Camping. Langgrunn badestrand, gresslette ned til vannet. Stranddusj, toaletter, kiosk, uteservering, minigolf og kanoutleie. Ideell for småbarnsfamilier.


SANDE


Hagasand Badested. Hagasand friområde har en 250 meter lang sandstrand med fin sand. Stranden kan nok betegnes som nord-fylkets beste og vakreste badestrand. Søppeldunker, toalett og benkebord. Frodig skog står som en vegg bak den lange, men smale sandstranden. Flott utsikt over Holmestrandfjorden og Oslofjorden.


HOLMESTRAND


Tidligere kjørte alle som skulle gjennom Vestfold nedover til Sørlandet forbi Holmestrand, og ikke minst gjennom gode gamle Holmestrandstunnelen Nå er veien lagt et stykke utenom dette trivelige lille stedet. Om man har tid og roen på seg, kan det i sommersesongen være fint å ta seg tid til en liten stopp i Holmestrand. I senere tid har man fått laget en fin badeplass der det gamle Holmestrand hotell lå.

Dulpen er et populært badested som ligger flott til i nordenden av Holmestrand ved Holmestrand Fjordhotell. Badestedet består av en gresslette og sandstrand med lave fjellknauser som stikker opp her og der. Dulpen ble kåret som vinner av Tønsberg Blads store strandtest i 2008.


RE


Langvann friområde er et populært badested som er et skogsvann i motsetning til alle de andre badesteder som blir presentert her og ligger ved kysten. Badeplassen her er et paradis for de som foretrekker innsjø og duften av barnåler. Badeplassen er tilrettelagt med stupetårn, flytebrygge og gode sanitærforhold.


Re kommune er for det meste en innlandskommune, men har sneket til seg en kort kyststrekning på 7 kilometer mellom kommunene Horten og Holmestrand. Til tross for den korte kyststekning har Re to svært gode badestrender i rolige omgivelser.


Sandlsletta. Koselig liten bukt med fin strand med litt skjell, samt romslig gressplen. Snekkestad friareal har gresslette og en buet sandstrand. Flott tur- og naturvernområde ved stranden.


HORTEN


Badeparken i Åsgårdstrand. Koselig badeområde med stort gressområde til lek og moro, og fin sandkvalitet på sandstranden. Vollyballbane, stupebrett og toaletter. Kiosk med strandvarer og noe varmmat. I tillegg er Åsgårdstrand sentrum 150 meter unna. Åsgårdstrand betegnes av mange som en sørlandsperle på Østlandet. Badeparken er et av de fineste badestedene i Horten – Åsgårdstrand området.


Borrestranda badested ligger på Borre nedenfor Borreparken. Den ligger på begge sider av Steinbrygga båtforening. Begge delene har flott natursand og innbyr til en dukkert i rent vann. Den nordre delen kalles også Prestegårdsstranda. Siv og gress innenfor stranda. På den sørlige stranda er det en betongmolo med badetrapp. Gode muligheter for å fange småkrabber. Kiosk på Borre familiecamping. Fint toalettanlegg med vann og vask nedenfor Borreparken. Søppeldunker. Flott kyststi sørover til Jutestranda og Åsgårdstrand.


Strandparken Badested. Flott ny sandstrand og stor gresslette litt sør for Horten havn beliggende midt i det nye Strandparken boområde. Flott utsikt til skipstrafikken i Oslofjorden og Bastøya rett utenfor. Badebrygge med badestige. Ingen fasiliteter. Dagligvarebutikk noen hundre meter unna.


Vollane eller Vollen som det egentlig heter er Hortens største og mest populære badested. Diger østvendt gresslette ned mot Oslofjorden ned mot Oslofjorden og en smal sandstrand. Litt lenger sør finner du Tivolistranda som inngår som en del av Vollane badested. Tivolistranda er større og har mer sand enn stranden nedenfor den store gressletten. Vollane og Tivolistranda ligger på østsiden av Karljohansvern med Oslofjorden rett ut. Om du er lite kjent kan du ta utgangspunkt at når du kommer inn på Karljohansvern så følger du veien helt til kirken, og fra kirken ta du til høyre og spaserer over en gressbakke og vips så har du strendene foran deg. Toalett, kioskvogn og søppeldunker.


Følger du stien nordover langs sjøen kommer du til den splitter nye sandstranden Møringa fra 2009. Området ble frigitt fra militært bruk. Veldig fin sandbunn her. Stor buet sandstrand. Lite eller ingen fasiliteter, men halv kilometer finner du alle fasiliteter i forbindelse med de andre strendene på Karljohansvern.


TØNSBERG


Ringshaugstranda. Kommer du til Ringshaugstranda på en god sommerdag får du øyeblikkelig sydenstemning. Dette er blant Oslofjordens største og mest populære badestrender. Stranda har flott natursand og er lang og halvmåneformet. Den beste sanden ute i vannet finner du på midten. Noen områder med stein ute i vannet.

Nord i bukten finner du en stor gresslette og steinmolo med badetrapp og stupemuligheter.

Strandvollyballbane, kiosk, søppeldunker, egen dunk for engangsgrill. Flotte toaletter midt på stranda ved kiosken og på odden mot nord. Dette er absolutt en av de aller beste store strendene på Østlandet. For å komme dit følger du Åsgårdstrandveien nordover fra Tønsberg, Kilen, følg skiltingen til Ringshaug via Ringshaugveien. 


Skallevoldstranda er en lang flott sandstrand med molo og ypperlige badeforhold både for voksne og barn. Skallevold camping ligger like ved stranda. Skallevoldstranda ligger litt nord for Ringshaugstranda. Strendene er ganske like i kvalitet, men mer folksomt på Ringshaugstranda mens på Skallevoldstranda er det enda mer barnevennlig i form av at det er flere lekeapparater her. Kiosk ved campingen. Sandstrand med gresslette. Steinmolo med badetrapp. Strandvollyballbane, fotballbane og basketballbane. Flere toaletter midt på stranda, Flust søppeldunker. Vurderingen her er nok av at den er blant de 10 beste strendene i Vestfold.


NØTTERØY


Fjærholmen ligger på østsiden av Nøtterøy og er kommunens største og fineste badeplass.

Rett ved parkeringsplassen på Fjærholmen finner du en langrunn sandstrand med noe gress og stein. Fine svaberg og stor gresslette med stort utvalg av lekeapparater til barna og god plass til solbading og lek. Flott sandvollyballbane. På gressletten er det også fotballbane. Litt lenger ut på sørsiden av bukta finner du flere fine mindre sandstrender, badebrygge og badeflåte med stupetårn. Blant alle svabergene kan du enten være veldig synlig eller velge å gjemme deg bort.  På nordsiden er det svaberg med badestige. Sti langs sjøkanten i hele området. Badeplassen ligger rett ved Nøtterøy Familiecamping Fjærholmen. Supert utvalg i kiosken til kiosk å være. Mange søppeldunker. Flott toalettanlegg, Kyststi. Følg riksvei 309 på Nøtterøy, ta av mot Føynland. Følg skilting og Fjærholmveien til Fjærholmen. 7 kilometer fra Tønsberg sentrum.


TJØME


Mostranda ligger innhyllet av svaberg på Tjømes vestside ut mot Tønsbergfjorden. En langgrunn sandstrand med muligheter for fiske krabbe og oppleve andre naturskatter i området, gjør dette til et perfekt sted for barnefamilier. Det finnes også en kiosk i tilknytning til stranden. Mange, store svaberg, gir mulighet for en «privat» plass, et stort pluss. Meget godt utstyrt «landhandel» et steinkast fra stranden. Toaletter, vollyballbane.Lilleskagen er en av områdets beste badesteder, her er det masser av fin sand og blankskurte svaberg.

Lilleskagen består av 2 store strender, den sørlige er mest populær. Flott natursand på land, hvis man skal bade bør man gå ut i vannet lengst mot sør hvor den flotte sandstranda fortsetter ut i vannet. Stort sett tang og steiner på den nordre delen av denne stranda. Den nordre stranda har fine bunnforhold.

Det er forholdsvis lunt på Lilleskagen når det blåser solgangsbris. 3 utedoer, søppeldunker. Flott badested, absolutt en av favorittene i Vestfold.


Det er en morsom sti sørover til Krukestrand og Sandøsund (ca. 1.5 km). Denne stien er ikke tilrettelagt for barnevogn. Fin rusle- og trimtur for å kjøpe lunsj eller noe godt å drikke. Kiosk, dagligvare, butikk med interiør og klær, kunstgalleri, og restaurant i Sandøsund. Kruke eller Sandøsund som stedet også kalles har en fin sandstrand med natursand på innsiden av gjestehavna. Stranda ligger rett nord for Sandøsund.


Fra Sandøsund kan du følge kyststien 300 meter sydover til Fynstranda. Fynstranda er Tjømes smaleste sandstrand og kan være et alternativ hvis det blåser mye fra sørvest. Langgrunn sandstrand egnet for småbarn. Etter kraftig vind kan det drive i land litt løs tang. Utsikt østover over Sandøsund til Sandøya. Kyststi sørover langs kysten til Sydstranda. Sydstranda på Hvasser / Krøkle ligger utsatt til for solgangsbrisen og er et yndet sted for kitere og vindsurfere. Når vinden stilner er dette en perle for de som ønsker seg en flotte sandstrender og varme svaberg. Området har 3 sandstrender med flott sand. Etter uvær kan det drive i land en del tang.

Halvveis ned til stranda, på østsiden av parkeringsplassen, finner du en rød utedo. Kan være vanskelig å finne, følg skilting fra parkeringsplassen. Det er kyststi mot Tjønneberget. Utenfor stranda ligger øya Kløvningen og lengre ut ser man Ferder Fyr.


Havna Skjærgårdspark Havna skjærgårdspark har fått en splitter ny (2009) sandstrand innerst i vika hvor det tidligere var siv. Flott skjellsand gjør denne stranda til en perle for små barn. Ute på odden finnes flotte svaberg med badetrapp. Ute på odden finner man også en kort sti sørover som fører deg til en liten naturlig sandstrand og en utedo. Havna ligger på østsiden av Tjøme og er stort sett i le for solgangsbrisen. Kiosk, restaurant, uterestaurant, landhandel med verdens beste solskinnsboller, og hotell. Minigolf og lekeapparater for barna.


Bekkevika Badested Bekkevika badested består av flere små sandstrender og en del glatte svaberg. Stedet ligger like ved Langvika og er delvis beskyttet mot solgangsbrisen. Fin asfaltert gangvei fra Langeviksveien, eventuellt litt kortere kupert sti over knausen direkte fra parkeringsplassen. Tretrapp ytterst gjør at man lett kommer seg fram over svabergene. Sandstrendene har varierende bunnforhold, fra flott sand til steiner og tang. Muligheter for hopping på utsiden av svabergene. Litt lenger inn i fjorden, utenfor Langvika finner du vraket av betongskipet Silvestre. Fint badested for hele familien. Fin utedo på nordsiden av stien 50 meter før stranda. Kjør mot Tjøme sentrum fra Tønsberg. Følg skilting til Langvika ned Langviksveien til høyre rett før Tjøme sentrum. Gratis parkering i skogen rett før du kommer til stranden.


På sydspissen av Tjøme finner du Verdens Ende. Her er det masser av blankskurte svaberg og storhavet rett ut. Ekstremt sted uansett vær, imponerende enorme bølger, eller speilblankt hav. Flott sted hvis man ønsker å slikke sol på svaberg og ta seg en dukkert uten å få sand på tærne. Dette flotte friarealet og skjærgårdsområdet har handikaprampe, gjestehavn og en stilig gangbru over til de ytterste svabergene. Du kan bade i lune viker, eller nyte panoramautsikten mot det åpne, blå havet. Her ute finner du blant annet Tjømes tusenårssted, Verdens ende restaurant og det kjente Vippefyret.


Sandøya er en av Tjømes mange øyer du må ferdes i båt til. Stranda på nordenden av Sandøya er antagelig en av Oslofjordens største og beste! Det er få gode fortøyningsmuligheter, man må kaste ankeret (fin sandbunn) og vasse / svømme i land. På fine sommerdager fylles bukta opp av fritidsbåter. Det finnes ikke do eller søppelkasser på øya. Telting og bålbrenning er forbud.


Lindholmen er også en av Tjømes mange øyer du må ankomme i båt. På Lindholmen finner man mange steder å fortøye. Man kan velge mellom flere mindre viker med sandstrand, svaberg, eller flott bryggeanlegg på nordsiden (rehabilitert 2008/2009). Ved bryggeanlegget ligger man godt i solgangsbris eller kuling fra sør, men pass opp for nordavinden som kommer rett på. God sandbunn gir godt feste for et godt anker. På sørsiden av øya finnes det en bukt hvor ganske store båter kan legge seg direkte inn mot fjellet.


En flott sandstrand i nord, øst for bryggeanlegget og en mindre sandstrand på vestsiden av bryggeanlegget gjør Lindholmen til et lite badeparadis for små barn. Enkelte steder er det en del skjell ute i vannet. Øya har meget variert biologi, fra gressletter til riktig gammel urskog og sump. Med godt skotøy kan man utforske det meste av øya via et noe krevende stisystem som snor seg over svaberg og gjennom busker. En stor vik med høye fjellknauser i sør gjør det umulig å gå rundt hele øyas ytterkant. Et godt utgangspunkt for å utforske øya er å følge stiene som starter ved vest enden av bryggeanlegget eller ved den store gressletta. Gode forhold for fangst av småkrabber ved bryggeanlegget. Utedo finnes litt inne i skogen øst for den store gressletta. En annen utedo finnes litt inn i skogen ved den nord-vestre viken. De kan være vanskelig å finne i mørket hvis du ikke er kjent. Søppelkasser finnes innerst i vika ved bryggeanlegget.


Ildverket er et populært utfartssted på østsiden av Tjøme. Øya har variert biologi med svaberg, gressletter, siv, lyng og områder med ganske tett løv og barskog. Fine stier for utforskning av øya. På østsiden av øya finner du en meget flott badebukt som kalles Paradisbukta. Her er det to flotte sandstrender, svaberg, gresslette med plass til flere telt og stor fin utedo i skogkanten. Søppelkasser bak en av dørene på utedoen.  Det er også en flott sandstrand sørøst for Paradisbukta.SANDEFJORD


Stauper er en samling holmer og små glattskurte svaberg midt i Tønsbergfjorden, mellom Tjøme og Østerøya. Øygruppen ligger værhardt til, men er et veldig populært båtutfartssted på godværsdager. Og for et fantastisk vakkert skue Stauper er. Øygruppen representerer en landskapstype med spesielle kvartærgeologiske former. Stauper må være det mest spektakulære friluftsområdet som finnes i Vestfold.


Tar du bena fatt og vandrer ut på en oppdagelsesferd får du en fin tur i kupert terreng. Det er for det meste nakne, fine svaberg, men også strandenger med vakker og værhard flora. De små avstandene mellom øyene gjør at det er et ypperlig sted for bading fra øy til øy. Her finnes høye fjellhyller som fungerer perfekt som utsiktspunkt eller som passer som avsatsrampe for den vågale som vil føle det store magesuget før vannflaten blir penetrert. Selv om det er mange bratte steinformasjoner så er øygruppen barnevennlig i det lavere terrenget på øyene. Du finner små viker med barnevennlige langgrunne strender. Mange av vikene rundt øyene har en maks dybde på 1,5 meter. Dette er nok redaksjonens absolutte badeplassfavoritt.


Østerøyas badestrender. Den som er glad i kystnatur, har mye å glede seg over på Østerøya. Den karakteristiske halvøyen som strekker seg sørover fra Sandefjord, har godt merkede kyststier og flere av Østlandets beste sandstrender.


 Skjellvika badestrand er blant Sandefjords mest populære badestrender. Skjellvika er den første badeplassen man kommer til når man kjører ut på Østerøya. Det er godt skiltet vei fra hovedveien. Skjellvika badestrand består av stor og flott sandstrand omgitt av store gressflater og svaberg på hver side som er med på å ramme inn stranden. Det er veldig langgrunt her, så stranden egner seg meget godt for barnefamilier. I sommersesongen er det kiosk som holder åpent daglig, og det er toalettanlegg her med innlagt vann. Lenger ut på østsiden av stranden langs svabergene er det et populært stupebrett for akrobatiske svev. 


De finkornede sandtrendene på Østerøyas sørlige område, Yxenøy, må nok betegnes som blant de beste i Vestfold. Følg hovedveien på Østerøya helt til enden. Her er det en stor parkeringsplass. Her er det flotte turstier til fire fantastiske sandstrender av ypperste kvalitet og ulike størrelser. Felles for alle strendene på Yxenøy er at det ikke finnes kiosk eller annet utsalg. Men hva smaker vel bedre enn eget medbrakt ute i skjærgården? I tillegg til strendene er det et fantastisk og unikt naturreservat som dekker nesten hele Yxenøy. Underveis beveger du deg i fin svartorsumpskog og edelløvskog med rik flora.


Tallakshavnstranden ligger rett øst for parkeringsplassen. Du rusler ned bilveien til Tallakshavn. Det tar ca. 5 minutter. Stranden er liten (40 m bred), men svært idyllisk med meget myk og finkornet sand. Ingen fasiliteter her.


Truberstranden møter du etter fem minutters gange sydover fra parkeringsplassen. Stranden er en flott og lang halvmåneformet sandstrand. På godværsdager er det mange her, så det er plass nok til alle. Stranden err svært barnevennlig med store arealer til lek og aktiviteter. Sanden er finkornet og myk samt at bunnforholdene er veldig gode. Ingen fasiliteter her, men det er store søppeldunker mellom stranden og parkeringsplassen.


Strandvika. Etter 10-minutters rolig gange sydover fra Truberstranden kommer du til stranden Strandvika (de lærde strides den dag i dag om stranden her egentlig heter og opprinnelig het Strandsvika). Den vakre stranden ligger innerst i en vik og besøkes ofte av båtfolk. Tatt i betraktning at det er veldig vakre omgivelser rundt viken, og at stranden er en av Vestfolds mest innbydende, er det sjelden mange badegjester her. Stranden er ca. 70 meter bred. Sanden er finkornet og bunnforholdene gode. Badeparadis uten like!


Ertsvika ligger ca. 10 minutters gange i fine og frodige omgivelser syd for Strandvika. Du passer blant annet landets eldste sjømerke, Tønsberg tønne, på vei til Ertsvika. Det er verdt å ta den lille men bratte avstikkeren opp til sjømerket. Utsikten herfra må nemlig sees! Ertsvika kan minne litt om nabostranden Strandvika der den ligger inne i en lang vik og har lignende omgivelser. Forskjellen er at Ertsvika er bredere og har en litt mer blandet sandtype mikset av finkornet sand og grovere småstein.


Vesterøyas badestrender. Strendene på Østerøyas nabohalvøy, Vesterøya, ligger ikke tilbake for Østerøyas sandstrender i kvalitet. Den store forskjellen er vel at på Østerøya er det bare Skjellvika av strendene her som alltid er folksom, mens på Vesterøya (på grunn av campingplasser og mer bebyggelse med fastboende) er det så si alltid folksomt på godværsdager.


Badestranden Langeby er en av Sandefjordes mest populære strender. En stor langgrunn sandstrand på ca. 150 meter og en mindre sandstrand. Masse fine svaberg. Tilrettelagt for rullestolbrukere. Masse gode fasiliteter på Langebystranda med butikk, toaletter og dusj på campingplassen. Sandvollyballbane, fotballbane og lekeplass. Stranden er vanskelig å unngå å se der den ligger helt inntil hovedveien på høyre side når du kjører utover på Vesterøya.


Fortsetter du videre utover på Vesterøya er Vøra badestrand den neste du kommer. I likhet med Langebystranda er det bra med fasiliteter her ved at Vøra Camping ligger rett ved siden av stranden. Vøra badestrand er en av Vestfolds fineste badestrender. Med sin unike beliggenhet – vestvent – i le for vinden – ned mot Sandefjordsfjorden innbyr den til mange fine dager på stranden. Vøra ligger også på høyre side for hovedveien og det er godt skiltet.


Grubesand ligger flott til sør på Vesterøya, ut mot Mefjorden (fjorden som skiller Vesterøya og Østerøya). Stranden er smal og halvmåneformet. Stranden er lang med sine 200 meter og består av en blanding av rullesteiner og sand. Høye trær mot vest gir mye skygge om ettermiddagen. Av fasiliteter er det Søppelkasser og egen avfallsdunk for engangsgriller, benker med bord og utedo. Ankomst til Grubesand: Kjør til Vesterøya og følg Vesterøyveien forbi Langeby Camping. 500 meter etter campingen tar du Auveveien til venstere. Følg Grubesandveien og skilting mot friområdet. Fin grusvei fra parkeringen til stranda.


LARVIK


Larvik kommunes kyststrekning kryr av fine badestrender og har flere sandstrender enn alle de andre kommunene i fylket til sammen. Vi har derfor valgt å trekke frem bare et fåtall av Larviks beste strender. De strendene vi har omtalt i de andre kommunene har vi rangert som de beste i den enkelte kommune. Når det gjelder Larvik har vi bare valgt å konsentrere oss om å omtale et knippe strender som representerer kvaliteten på Larviks badeplasser. Her er det altså mange flotte strender som ikke blir omtalt fordi vi må begrense en allerede omfattende artikkel.


Kjerringvik er en perle ytterst i Sandefjordsfjorden. Her finner du 2 flotte sandstrender - på begge sider av moloen som går ut til Fornet. Det er badeflåter på begge sider. På nordsiden har badeflåten også stupebrett. Her er det også stupebrett i fjellet. Ute på Fornet er det massevis av flotte svaberg og bademuligheter. Flott badetrapp på sørsiden. På østsiden er det en privat badeplass som du ikke kan benytte (skiltet). Flott utsikt over området fra Seilbåtfjellet. Trapper opp fra Kjerringvikveien. Fasiliteter: Stupebrett, to badeflåter, en med stupebrett, toalett, vannkran på moloen, utedusj og vannkran sør på Fornet, søppeldunker og båthavn med noen gjesteplasser.


Ulastrand i Ula er nok turistmagnet nummer en, hva gjelder badeplasser, og ikke uten grunn. Fantastisk naturperle med eksotisk lagune, fargesterke svaberg, hvit finkornet sand og fantastisk havhorisont ut til Skagerrak. Stranden er nok ikke bare Vestfolds beste sandstrand, men kanskje landets beste. Her er det flust av fasiliteter som badeflåte, sandvollyballbane, restaurant og kiosk, toaletter og søppeldunker. De fleste ligger på den myke sanden eller på svabergene her, men det finnes også noen partier med små gressflater. I Ula sentrum (10 min rusletur fra stranden) er det en sommeråpen dagligvarebutikk. Kjør på riksvei 303 mellom Larvik og Sandefjord. Ta av i avkjørsel som er skiltet til Ula og følg veien nesten helt til Ula sentrum hvor det er skiltet vei til Ulastrandens parkeringsplass.


Sandvika er et fantastisk flott ukjent badested litt nord for Ula. Den 40 meter brede stranda har nydelig natursand og ligger innerst i en liten vik omkranset av digre glattskurte svaberg og grønn skog.

Mørkeblått vann oppblandet med skjellsand gir havet et flott utseende i sommersola. Det er noen mindre steiner ute i vannet og det blir ganske fort dypt. Det er mulig å ankomme stedet med egen båt, men det er vanskelige fortøyningsforhold på grunn av en del større steiner ute i vannet og en del bølger og dønninger. Større båter bør ankre opp lengre ute og ro inn med lettbåten. Det er sti fra Ula til Sandvika, men vær oppmerksom på at det er mye steiner i stien og derfor lite egnet for barnevogn eller lignende. Ingen fasiliteter her, men Ula har det du trenger.


Ølbergholmen. På Ølbergholmen er forholdene de aller beste for en hyggelig dag på stranden. Her ligger en av Vestfolds beste sandstrender samt et fantastisk naturområde med fargesterke svaberg og flere fine høyder du lett kan klatre opp på for å skue mot innseilingen til Larvik og Viksfjord eller ut mot Svenner fyr. Ølbergholmen ligger helt på sydtuppen av Eftang-halvøya og er et friområde og et yndet utfartssted for så vel båtfolk som for «landkrabber». Ølbergholmen er svært familievennlig. Området er meget godt tilrettelagt med grillplasser og benkebord. Det er enkelt å finne frem til Ølbergholmen. Du kjører riksvei 303 mellom Sandefjord og Larvik. Ta av i avkjørselen hvor det er skiltet mot Ula. Etter det tar du første avkjørsel til høyre og følger denne helt til enden hvor du blir møtt av en parkeringsplass. Herfra er det spasertur på fem minutter til stranden.


Gonsbukta badested. Gon ligger ca 4 km fra Larvik sentrum på østsiden av Larviksfjorden. Følg Gonveien til du kommer til parkeringsplassen. I Gonsburkta finner du en flott sandstrand. Litt lenger sør er den et fint friområde med massevis av glattskurte svaberg og stupebrett. Gon camping ligger flott til innerst i Gonsbukta. Fasiliteter: Kiosk på campingen, badeflåte, stupebrett, toalett og søppeldunker.


I motsetning til de andre byene i Vestfold har Larvik flere gode badestrender midt i byen. Bystrendene Tollerodden, Mariusstranden og Batteristranden er fullt på høyde med de beste strender langs Larvikkysten.  

Batteristranda på Langestrand er en flott populær sandstrand midt i byen og helt innerst i Larviksfjorden. Ved siden av stranda finner du Kjøpesenteret Fritzøe Brygge med mange butikker og spisesteder.


Corntin er Staverns fineste og mest populære badested. Stranden ligger på området til Fredriksvern og har flott sand og det er meget langgrunt. Et stykke ut finner du en badeflåte. Ute på odden til venstre finne du massevis av svaberg og et digert stupetårn. Følg stien til venstre når du kommer til stranda. Denne stien er ikke egnet for barnevogn. På høyre side av bukta finner du minnehallen, et flott monument til minne om sjømenn som døde under 1. og2. verdenskrig. Innenfor stranda, på området til Fredriksvern er det store gressletter for soling og lek. En fin, mindre sandstrand finnes til høyre på innsiden av gjerdet før du kommer fram til Corntin.


Kjærstranda på Brunlaneskysten (mellom Stavern og Nevlunghavn) er en svær og typisk klassisk sandstrand av det veldig gode merke. Synet av Kjærstranda får deg lett til å tenke på strender på sydligere breddegrader. Kjærstranda ligger i tilknytning Kjærstranda Camping, så alle fasiliteter er dekket her.


Svenner. Holmene og øyene rundt fyrstasjonen Svenner er et badeparadis uten like. Og det er ikke bare svaberg her, det er også et par svært gode sandstrender. Vannet er klart og salt, og du kan svømme mellom alle skjær og holmer i små og trange sund. Det går en rutebåt daglig mellom Stavern og Svenner i sommersesongen. Les mer om Svenner i egen artikkel på side 


Nevlunghavn er en av hovedattraksjonene på Brunlaneskysten. Nevlunghavn har to flotte sandstrender som ligger på hver sin kant av denne sjarmerende «fiskelandsbyen». Gangavstand til begge strender. Oddanesand er en av Norges beste sandstrender. Omrestranda som ligger til venstre i det du kjører inn til Nevlunghavn er en svært barnevennlig og langgrunn sandstrand. Begge strender mangler ingen fasiliteter – det strendene ikke har, finnes i Nevlunghavn.


Omlidstranda består egentlig av fire forskjellige sandstrender innenfor samme område på totalt 15 mål med sandstrand. Strendene ligger i tilknytning til Omlidstranda Camping. Det er fantastiske sandstrender her og det hadde vært vanskelig å lage en «beach-guide» for Vestfold uten og tatt med Omlidstranda i artikkelen. Strendene er langgrunne. Fotballøkke, vollyballbane gjør at ingen skal behøve å kjede seg. Badestrendenes innbyrdes plassering gjør at man nesten uansett hvilken kant det måtte blåse fra, vil finne le på en av dem! For noen år siden investerte Omlidstranda i egen strandrensemaskin, og ukentlig sørger maskinen for "preparering" av strendene og fjerner rusk og rask. I følge de faste gjestene på stranda kan du se «verdens vakreste solnedgang» når sola en vakker sommerkveld går ned i vest over Langesund.


Kilde: De fleste av omtalene av strendene er basert på egne erfaringer og opphold her. De strender vi har omtalt og som vi ikke har tilstrekklig kunnskap om har vi innhentet opplysninger fra Oslofjordens Friluftsråd og Statsskog